Här kommer jag att skriva lite om min släkt och länka till antavlor. Anledningen till att jag började släktforska var mitt efternamn som ingen visste varifrån det kom. Det fick sin förklaring till sist.

I min släktforskning använder jag Disgen, där jag har medlemsnummer 43343.

Du får gärna kontakta mig om du undrar över något (kontaktformulär finns i menyn)


Min farfar, Axel Sigfrid Siewertz, är född 1875 i Borrby (L). Han var skomakare/skofabrikör och reste väldigt mycket i hela Norden. Det mystiska med honom är att han blev obefintligförklarad. Här är hans anor (tabell) och här är hans antavla (grafisk).


Min farmor, Elena Persson, är född 1879 i Svalöv (M). Hon arbetade på Mössebergs kurort och drev senare mjölkkällare i Falköping. Här är hennes anor (tabell) och här hennes antavla (grafisk).


Min morfar, Mårten Albert Gustavsson, är född 1889 i Torbjörntorp (R). Han var hemmansägare och kalkarbetare. Här är hans anor (tabell) och här är hans antavla (grafisk).


Min mormor, Maria Olivia Emanuelsson, är född 1894 i Mofalla (R). Här är hennes anor (tabell) och här är hennes antavla (grafisk).


En del förfäder har verkat mer intressanta och dem har jag följt mer framåt i tiden.

Anledningen till mitt efternamn var jag, som sagt, nyfiken på. Tyckte att det lät tyskt eller polskt men så var det inte. Det visade sig komma från en förfader vid namn Siver Nilsson. Barnen hette sen Siversson i olika varianter tills min farfar bytte till Siewertz för över hundra år sedan. Här är Sivers stamtavla.

Min morfar kommer från Torbjörntorp i Skaraborgs län och han har sina rötter från bland annat runt där jag bor nu. I hans släkt finns många emigranter och det gjorde mig nyfiken. Jag har under åren även fått en del kontakter utomlands. Här är en intressant stamtavla från Henrik, född 1720.

Min farfar har sina rötter i Österlen i Skåne. Där har funnits kvarnägare, kakelugnsmakare, fiskare och en mängd skomakare, samt även en finansminister. Se en stamtavla här.